A köret készítés:
A vizet feltesszük forrni.
Az étolajat egy lábasban felhevítjük, majd rászórjuk a megmosott rizst és a fűszereket.
Amikor jól felhevült a rizs is, akkor ráöntjük a forrásban lévő vizet.
Fedővel lezárjuk.
A lángon hagyjuk addig, míg jól magába szívja a vizet.
Közben 200 fokra bemelegítjük a sütőt.
A hőfokot lezárjuk és a forró sütőbe tesszük a lábas rizst.
Itt készre fő.
Elkészítése:
Először a csirkemellet vékonyabb csíkokra felszeleteltem.
A sárgarépát,vékony csíkokra (reszelő segítségével) szeltem.
Az újhagymát karikákra szeltem.
Az étolajon a csirkemellet, fehéredésig kevergetve sütöttem.
Hozzáadtam először a sárgarépát.
1- 2 perc után a hagymát is .
Együtt puhára sütöttem, közben kevergettem.
Ezután félre húztam a tűzről,hozzá öntöttem a vizet és a port elkevertem benne.
Még 5 percet főzzük és kész is a finom ebédünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!