Én is imádom az ilyen kínai leveseket. Kipróbálom.
Hozzávalók:
30 dkg sertéshús
2 db sárgarépa
2 db nagyobb paradicsom
25 dkg krumpli
fél doboz kukoricakonzerv
7 db füge
1 evőkanálnyi szójaszósz
1 evőkanál méz
A húst kockára vágjuk, s enyhén sós vízben felforraljuk, hogy kiadja a zsírtartalmát. Ezután leszűrjük és szójaszószban megforgatjuk és 15 percig állni hagyjuk.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépákat karikára vágjuk, a krumplikat felkockázzuk, a paradicsomot is kockára vágjuk, s egy lábasba rakjuk. Fél doboz kukoricakonzervet szórunk rá, majd belerakjuk a fügéket is, amikat 4 felé vágunk, s felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi és főzni kezdjük.
Ha a hús eleget állt, a zöldségekhez adjuk és körülbelül 2 órán át lassú tűzön főzzük.
Időnként megkeverjük hogy ne égjen le, és pótoljuk az elfőtt vizet. Aránylag sűrű, tartalmas levesünk lesz.
Amikor már majdnem elkészült, akkor megkóstoljuk, s egy kis sót is teszünk bele, de nem kell sokat, mert ez egy édes leves lesz.
A végén belerakjuk a mézet. Jól átkeverjük, pár percet még forraljuk, s elzárhatjuk alatta a gázt.
Én is imádom az ilyen kínai leveseket. Kipróbálom.
Húú, de jó. Én is megfőzöm.
Finom.
De jó ötlet.
Én is szeretem a kínai ételeket.
Jól néz ki.
Még sose ettem kínait, de kipróbálom, mert a gyerekeim már ettek étterembe.
Én szoktam enni étterembe kínait, nagyon finom. De akkor legközelebb én is főzök.
Ezt én is kipróbálom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!