Hozzávalók:
· 80 dkg csirkemell filé
· 1 fél szál póréhagyma
· 1 szál sárgarépa
· 1 db hegyes erős paprika vagy chili paprika
· 1 piros kaliforniai paprika
· 1 db sárga kaliforniai paprika
· 1 db zöld kaliforniai paprika
· 1 db ananász vagy 1 dob. darabolt ananászkonzerv
· 3 ek ketchup
· 2 ek fehérbor ecet
· 2 ek szójaszósz
· 3 ek méz
· 1 ek keményítő
· 1 mk. őrölt fehér bors
· só
· olaj
Elkészítése:
A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.
A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát.
Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Rizs körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!