Felavattam nyeremény wokomat, és elsőként így főztem benne:
A wokot az olajjal együtt felforrósítjuk, majd a hagyma pirításával kezdünk. Rögtön hozzáadjuk a sárgarépát, kevés apróra darabolt fokhagymát, a paradicsomot, ami rögtön levet is enged. A paprika is hozzákerül, valamint a darabolt káposzta, vagy kínai kel, és az uborka, vagy cukkini is. Mérjük fel, mennyi időre van szükség ahhoz zöldségfélékként, hogy megpuhuljanak, mégis roppanósak maradjanak.
Most fűszerezzük, ízesítjük gyömbérporral, csiliporral, vagy szecsuáni borssal ízlés szerint, és szójaszószt, esetleg halszószt adunk hozzá.
Főzhetünk hozzá rizst, de egyszerűbb, ha a nagyobb áruházakban kapható rizstésztát teszünk hozzá. Ez felissza a finom zöldséglét, valamint így egytálételként fogyasztható a kínaink. Ha a tésztát is belefőzzük, akkor még 2-3 deci alaplé, vagy víz szükséges hozzá. A tészta 5 perc alatt tökéletesre fő a többi hozzávalóval együtt a wokban. Ekkor használtam az edény fedőjét is , a jobb párolódás miatt.
Mint biztos észrevettétek, hús nincs a kajában, de az is tehető bele. Ha így csinálnátok, akkor viszont először a csíkokra vágott húst kell megpirítani, majd hozzáadni a többi, már eddig leírt zöldségfélét. Még finomabb, ha a pirított húst kivesszük a wokból mikor elkészült, és a már forró wokban elkezdjük sütni a zöldségeket. A pirított húscsíkokat, csak a tálaláskor rakjuk vissza a sült, párolt zöldségekre.
Szokás szerint saját oldalamon is írtam róla, ahol több képet, és más hasznos infókat is olvashattok:
http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2014/08/mar-megint-kinai-csipos-zoldsegek-wokban.html