Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kínai » Kínai zöldségek wokban

felvitel dátuma: 2014-08-02 17:23:41       mai nézettség: 1       nézettség: 1396
részletes recept
Hozzávalók 3 személyre:
2 nagyobb paradicsom, 1 színes paprika, (kápia) néhány káposztalevél, 1 nagyobb hagyma, néhány gerezd fokhagyma, 1 nagy szál sárgarépa, 4 kígyóuborka levágott végei, (azok, amiket nem szeleteltem bele a salátába) de tehető bele cukkini, kínai kel, karalábé, szárzeller, gomba, és rengeteg más zöldség is, ami épp a kezetek ügyébe akad. A szeletelésre sem kell nagy gondot fordítani, mert mindent vághattok nagyobb kockákra, vagy hasábokra
Szükség van még sóra, szójaszószra, esetleg halszószra, gyömbérre, vagy gyömbérporra, csilire, vagy szecsuáni borsra, de ha van kínai fűszerkeveréketek, az a legjobb. Ezeken kívül kell még 250 g. rizstészta, vagy ugyanennyi rizs, esetleg spagetti, ami szintén elkészíthető főtt-sült tésztaként. Adható még hozzá ételízesítő is azoknak, akik kedvelik a nátrium-glutamát ízfokozó hatását.
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Felavattam nyeremény wokomat, és elsőként így főztem benne:

A wokot az olajjal együtt felforrósítjuk, majd a hagyma pirításával kezdünk. Rögtön hozzáadjuk a sárgarépát, kevés apróra darabolt fokhagymát, a paradicsomot, ami rögtön levet is enged. A paprika is hozzákerül, valamint a darabolt káposzta, vagy kínai kel, és az uborka, vagy cukkini is. Mérjük fel, mennyi időre van szükség ahhoz zöldségfélékként, hogy megpuhuljanak, mégis roppanósak maradjanak
Most fűszerezzük, ízesítjük gyömbérporral, csiliporral, vagy szecsuáni borssal ízlés szerint, és szójaszószt, esetleg halszószt adunk hozzá. 
Főzhetünk hozzá rizst, de egyszerűbb, ha a nagyobb áruházakban kapható rizstésztát teszünk hozzá. Ez felissza a finom zöldséglét, valamint így egytálételként fogyasztható a kínaink. Ha a tésztát is belefőzzük, akkor még 2-3 deci alaplé, vagy víz szükséges hozzá. A tészta 5 perc alatt tökéletesre fő a többi hozzávalóval együtt a wokban. Ekkor használtam az edény fedőjét is , a jobb párolódás miatt.
Mint biztos észrevettétek, hús nincs a kajában, de az is tehető bele. Ha így csinálnátok, akkor viszont először a csíkokra vágott húst kell megpirítani, majd hozzáadni a többi, már eddig leírt zöldségfélét.  Még finomabb, ha a pirított húst kivesszük a wokból mikor elkészült, és a már forró wokban elkezdjük sütni a zöldségeket. A pirított húscsíkokat, csak a tálaláskor rakjuk vissza a sült, párolt zöldségekre.
 
Szokás szerint saját oldalamon is írtam róla, ahol több képet, és más hasznos infókat is olvashattok:
 
http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2014/08/mar-megint-kinai-csipos-zoldsegek-wokban.html
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 grael 2014 augusztus 02

johet,,,,

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.