¼-ed kínai káposzta
¼-ed kelkáposzta
kb. 10 db kelbimbó
3 db sárgarépa
1 db burgonya
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 cm-nyi gyömbér
4 evőkanál olaj
5 evőkanál szójaszósz(sós)
1 db zöldséges leveskocka
7dc víz
1 evőkanál keményítő liszt
egy kevés őrölt csili
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
Ez egy kínai ihletésű zöldségleves,amit én találtam ki.
Az összes zöldséget megtisztítom.A káposztákat csíkokra vágom,a sárgarépát szintén vékony csíkokra,a burgonyát vékonyabbra ,mint a hasábburgonyát,a kelbimbókat 4 részre,a hagymát karikákra, a fokhagymát szétzúzom,a gyömbért lereszelem.Egy szélesebb átmérőjű lábasban szoktam készíteni ezt a levest. A felforrósított olajra dobom a hagymát és a fokhagymát,fakanállal párszor megforgatom , majd jöhet bele az összes többi zöldség a petrezselymen kívül.A szójaszószt a zöldségekre öntöm,párszor megforgatom,majd nyakonöntöm 5 dc leveslével.Fedővel letakarom,közepes lángon főzöm úgy 12 percig.2 dc hideg vízben elkevem a keményítő lisztet,és kevergetés közben ráöntöm a levesre.
Végül beleteszem a csilit és a petrezselyemzöldet,és főzöm még 3 percig.
Mély tálkákban tálalom,nekem ízlik hozzá a kenyér is.Ha fáradt ,vagy beteg vagyok ,ez a leves „feltámaszt”.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!