Isteni!
- Kb fél kg csirkemell vagy csirkecomb filé
A bundázáshoz:
- 9 ek liszt
- 1 ek olaj
- 2 tojás
- késhegynyi só
- 1 dl víz
- 1 cs sütőpor
A mázhoz:
- 1 dl csípős ketchup
- 2 ek méz
- 4 ek szezámmag
Üvegtészta salátához:
- 1 adag üvegtészta
- 2 egész citrom leve
- 2-3 ek cukor
- 2 ek szójaszósz
- kevés kaliforniai paprika
- 2-3 db csemege uborka
- kevés sárgarépa
Először az üvegtészta salátát készítem el.
Az üvegtésztát forró vízzel leöntöm és kb fél óráig áztatom benne.
Közben elkészítem a saláta levet. Két kisebb citrom levét kifacsarom, cukorral elkeverem, hogy ne legyen vad savanyú. Hozzáadom a szójaszószt. A kaliforniai paprikát, csemege uborkát és a sárgarépát nagyon vékony csíkokra szeletelem, de tényleg a gyufaszál vastagságúnál is vékonyabbra, mert úgy finom. Belekeverem a salátalébe, és amikor az üvegtészta már megpuhult, leszűröm, azt is a salátalébe keverem. Aki nem szereti hosszún, konyhai ollóval felvagdoshatja. Tálalásig hűtöm.
A csirkehúst csikokra vágom, sózom és állni hagyom, amíg az AMC wokot előmelegítem.
Közben a mázhoz valókat összekeverem és félreteszem.
A bundázáshoz szükséges anyagokból palacsintatészta sűrűségű keveréket készítek.
Amikor a wok elérte a sütési hőmérsékletet (vízpróba) kevés olajat töltök az aljára és a tésztában megforgatott hússzeleteket jól átsütöm benne. Egy 20 cm-es kombitálba beleteszem a 20 cm-es párolóbetétet, abba szedem ki a a megsült húsdarabokat, hogy az olaj lecsöpögjön róluk.
Megforgatom a szezámmagos mártásban és üvegtészta salátával tálalom.
Nem hiszem, hogy eredeti kínai kaja lenne, de az ő ételeiket próbáltam elemezni és mi nagyon szeretjük.
Isteni!
Lényegében a máz, csak itt másképp fogalmaztam. Mert olyan mártás-szerű, amikor összekeverem, de ahogy megforgatjuk benne a húsokat, olyan fényes mázt képez rajtuk.
Nálunk ma ez volt az ebéd! Nagyon finom! Kösz a jó receptet!
Kedvenc kínai ételem
Nekem is kedvencem a Kinai ételek magyarosítva.
Jó kis recept, mentettem:-))
Régen nem raksz már föl új recepteket erre az oldalra, de nekem még mindig ezek a legjobbak!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!