Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús étel recept » Kínaiból ellesett szezámmagos csirke

felvitel dátuma: 2011-03-12 09:02:39       mai nézettség: 1       nézettség: 12730
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

- Kb fél kg csirkemell vagy csirkecomb filé

A bundázáshoz:

- 9 ek liszt

- 1 ek olaj

- 2 tojás

- késhegynyi só

- 1 dl víz

- 1 cs sütőpor

A mázhoz:

- 1 dl csípős ketchup

- 2 ek méz

- 4 ek szezámmag

Üvegtészta salátához:

- 1 adag üvegtészta

- 2 egész citrom leve

- 2-3 ek cukor

- 2 ek szójaszósz

- kevés kaliforniai paprika

- 2-3 db csemege uborka

- kevés sárgarépa

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Először az üvegtészta salátát készítem el.

Az üvegtésztát forró vízzel leöntöm és kb fél óráig áztatom benne.

Közben elkészítem a saláta levet. Két kisebb citrom levét kifacsarom, cukorral elkeverem, hogy ne legyen vad savanyú. Hozzáadom a szójaszószt. A kaliforniai paprikát, csemege uborkát és a sárgarépát nagyon vékony csíkokra szeletelem, de tényleg a gyufaszál vastagságúnál is vékonyabbra, mert úgy finom. Belekeverem a salátalébe, és amikor az üvegtészta  már megpuhult, leszűröm, azt is a salátalébe keverem. Aki nem szereti hosszún, konyhai ollóval felvagdoshatja. Tálalásig hűtöm.

A csirkehúst csikokra vágom, sózom és állni hagyom, amíg az AMC wokot előmelegítem.

Közben a mázhoz valókat összekeverem és félreteszem.

A bundázáshoz szükséges anyagokból palacsintatészta sűrűségű keveréket készítek.

Amikor a wok elérte a sütési hőmérsékletet (vízpróba) kevés olajat töltök az aljára és a tésztában megforgatott hússzeleteket jól átsütöm benne. Egy 20 cm-es kombitálba beleteszem a 20 cm-es párolóbetétet, abba szedem ki a a megsült húsdarabokat, hogy az olaj lecsöpögjön róluk.

Megforgatom a szezámmagos mártásban és üvegtészta salátával tálalom.

Nem hiszem, hogy eredeti kínai kaja lenne, de az ő ételeiket próbáltam elemezni és mi nagyon szeretjük.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.amcrajongok.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Miki 2011 március 12

Isteni!

0/10 Zsuzsa 2011 március 27

Lényegében a máz, csak itt másképp fogalmaztam. Mert olyan mártás-szerű, amikor összekeverem, de ahogy megforgatjuk benne a húsokat, olyan fényes mázt képez rajtuk.

10/10 Ili 2011 július 02

Nálunk ma ez volt az ebéd! Nagyon finom! Kösz a jó receptet!

10/10 stefi 2011 július 11

Kedvenc kínai ételem

7/10 klepcsa 2011 július 16

Nekem is kedvencem a Kinai ételek magyarosítva.

0/10 Timcsike 2011 október 22

Jó kis recept, mentettem:-))

10/10 Baby 2013 november 22

Régen nem raksz már föl új recepteket erre az oldalra, de nekem még mindig ezek a legjobbak!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.