8 tojás
8 ek liszt
8 ek cukor
1 cs sütőpor
3 tojássárgája
3 ek liszt
fél liter tej
1 cs vaníliás cukor
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
baracklekvár
feketekávé
rum
babapiskót
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük és előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, baracklekvárral megkenjük és rumos kávéba mártogatott babapiskótával megrakjuk, erre kerül a krém. A tojássárgát a liszttel, a vaníliás cukorral és a fél liter tejjel egész sűrűre főzzük. Amikor kihűlt hozzádolgozzuk a porcukorral jól kikevert margarint, és ez a krém kerül a babapiskóta tetejére. Színes tortadarával megszórjuk, vagy tortabevonót csurgatunk a tetejére. Éjszakára hűtőbe teszem és másnap kockákra vágom.
A baracklekvár, feketekávé, rum, babapiskóta mennyiségét ízlés szerint mindenki maga dönti el.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!