Tészta:7 tojás fehérje,7 evő kanál cukor,2.5 evő kanál liszt,2.5 evő kanál zsemlemorzsa,1/2 csomag sütőpor,12 dkg dió durvára vágva,
Krém:7 tojás sárgája,2 csomag vaniliás pudingpor,20 dkg kristálycukor,2 evő kanál kakaópor,1 l tej.
20 dkg babapiskóta,
25 dkg margarin,
3dl tej,
25 dkg mogyorókrém,
5 dl tejszín,
1 vaniliás cukor,
1 habfixálló
pár csipet kakaópor
A tojás fehérjét keményhabbá verjük ,a habba bele keverjük a liszett, zsemlemorzsát a diót ,sütőport.A kiolajozott és lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük a tésztát.180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A meleg tésztára kenjük a mogyoró krémet.
A 2 csomag vanilliás pudingot kikeverjük a 7 tojássárgájával és a liter tejjel,majd sűrű krémmé főzzük.
Kihülés után bele keverjük a margarint.
A fele krémet rákenjük a mogyoró krémre.
A baba piskotát tejben megáztatjuk,és a vanilliás krémre tesszük mig befedi a tepsi teljes felületét.
A maradék krémbe belekeverjük a kakaóport és a kakaóskrémet a piskóta tetejére kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük egy csomag vaniliás cukorral és egy habfixálóval,és a krém tetejére kenjük.
A tejszín tetejét megszórjuk egy kis kakaóporral.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!