9 db tojásfehérje
9 ek. cukor
2 ek. étolaj
3 ek. liszt
3 ek. zsemlemorzsa
1/ 2 csomag sütőpor
22 dkg vágott dió (szerintem vágott mandulával az igazi)
A tésztára:
kb. 1/2 üveg mogyorókrém (kis üvegesből)
1 cs. háztartási keksz (Jobb a kocka alakú)
kb. 1 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
3/ 4 liter tej
9 db tojássárgája
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás puding
5 ek. liszt
1 tábla tejcsokoládé (Én a Milkát szeretem)
40 dkg margarin
Tetejére:
2 csomag habtejszín 1 csomag habfixálóval kemény habbá verve.
1. A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, majd a tészta hozzávalóit összekeverjük, tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval-mandulával, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
2. A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. TELJESEN kihűtjük.
3. A margarint két részre osztjuk és robotgéppel alaposan belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
Érdemes úgy csinálni, hogy a margarint kezdjük el keverni a robotgéppel, és kanalanként adjuk hozzá, a kihűlt pudingos krémet, így szép, egyenletes krémet fogunk kapni, illetve tapasztalatom szerint ez jobban meg is szilárdul, és szebben szeletelhető, mintha a forró krémbe tennénk a margarint, és úgy olvadna meg.
4. A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 csomag tejszínből vert kemény habot tesszük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!