Tésztához
8 db tojás fehérje
8 csapott ek kristály cukor
4 csapott ek liszt
1 csomag sütőpor
2 ek zsemlemorzsa
15 dkg apróra tört mogyoró
1 evőkanál étolaj
Krémhez
8 db tojás sárgája
20 dkg kristály cukor
2 csomag vaníliás puding por
2 evőkanál liszt
8 dl tej
25 dkg margarin
1 ek keserű kakaó
2 evőkanál mogyorókrém
Díszítéshez
kinder bueno csokoládé
trüffel golyók
2. Ha kihűlt, a tortát 3 felé vágjuk , és félre rakjuk míg elkészül a krém.
Majd a mogyoróval szórt rész kerül felülre .
3. Krém:
a tojások sárgáját, 20 dkg cukrot, a pudingporokat és 2 ek lisztet a 8 dl tejben sűrűre főzzük. Majd beletesszük a margarint.
Ha teljesen felolvadt, a krémet kétfelé öntjük, és az egyikbe teszünk kakaóport és a mogyorókrémet .
4. Összeállítás:
Az egyik lapot megkenjük a világos krémmel majd ráhelyezzük a másik lapot ,ezt megkenjük a kakaós, mogyoróskrémmel és végül a piskóta kerül a tetejére. Mindegy melyik krémből hagyjunk a külső peremére is. Illetve a tetejére.
Ha itt is bekentük szorosan körbe rakjuk, kinder bueno csokoládéval.
5. Picit állni hagyjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
6. Hűtőből kivéve szépen elhelyezzük a trüffel golyókat körben a tetején.
A trüffel golyók mogyorós töltetűek, saját magam készítettem, receptjét csatolom lejjebb .
7. Majd az alkalomhoz illően egy szép szalaggal átkötjük a tortát .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!