felvitel dátuma: 2012-01-14 21:47:07
mai nézettség: 1
nézettség: 4951
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
A krémhez:
4dbtojás
2evőkanálliszt (mantler)
8dkgvaj
1táblaétcsokoládé
10dkgdaráltmogyoró
3 dl tejszín
25dkgmascarpone
1csomag instant zselé fix.
5dkgétcsokoládé
Előkészületi idő: 60 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
2 dbcsokispiskótakészítése: a csokoládétgőzfelettfelolvasztjuk, beletesszük a 4 dkgvajat, hagyjukkihülni. A tojásfehérjétfelverjükéshozzáadjukazolvasztottcsokoládét, amelyhezhozzáadtuk a tojásoksárgáját, és 1 evőkanállisztet, és 4 dkgdaráltmogyorót. Szilikonossütőpapirtteszünkegy 24 cm-eskereksütőbeésbeleöntjük a tésztát. Kb. 15 percalattmegsül, félretesszükéssütünkegymásikat is ugyanilyenmódszerrel.
Krémkészítése: 3 dl tejszíntfelverünkkeményre, utánajön a zselé fix, ezutánmárcsakhabverővelhozzáadjuk a mascarponesajtkrémet. Rákenjük a tortára, úgyhogyközbe a krémközéolvasztottcsokoládét, teszünk, amikormáregykicsitkihült. Jön a tetejére a másiktészta, és a végénbevonjukolvasztottcsokival. Isteni, ésgluténmentesen is kitünőrecept. Érdemeselkészíteni, akárígyakármásképpenpld. szögletessütőedényben
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.