Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kíníi szezámmagos csirke

felvitel dátuma: 2013-08-17 15:31:09       mai nézettség: 1       nézettség: 1632
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Kíníi szezámmagos csirke 

1 egész csirkemell

A tésztához:
2 ek szójaszósz
1 ek szaké/ száraz fehérbor/ száraz sherry
néhány csepp szezámolaj
2 csapott ek búzaliszt
2 csapott ek keményítő
2 ek víz
1/4 tk sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna1 tk olaj


Szószhoz:
100 ml víz
100 ml csirkehúsleves/ alaplé leveskockából
2-3 ek rizsecet / sima 10 %-os ecet/ 3-4 ek 5%-os almaecet (ízlés szerint)
2 csapott ek keményítő
150 g cukor
3 ek szójaszósz
2 ek szezámolaj
1 tk chilikrém vagy por 1 áttört fokhagymagerezdelkészítés

 

Előkészületi idő: 55 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Kíníi szezámmagos csirke 

Készítsük el a szószt: minden hozzávalót keverjünk el csomómentesre, és egy lábasban lassan forraljuk fel, és tartsuk melegen. Ha túl édesnek találjuk, további ecet hozzáadásával állítsuk be az ízt óvatosan. (Én jobban szeretek 5%-os almaecetet használni, ha nincs rizsecet, attól sokkal lágyabb benne a savanyú, sokkal finomabb ízt ad, és könnyebben eltalálható a helyes íz, mint a 10 %-os ételecettel.) 
Vágjuk 2-3 cm-es kockákra a csirkehúst, egy időre pácoljuk be kevés szakéba és szójaszószba.
Keverjük el a tésztához szükséges hozzávalókat, minden folyékony rész legyen jéghideg. (Tekintettel egy kedves hozzászólóra, akinek nem sikerült, csapott evőkanállal dolgozzunk, és ha így is túl tömör lenne a massza, higítsuk óvatosan a szakéval. De sűrűnek kell maradnia, hogy bevonja a húst.) A massza jobban tapad a húsra ha azokat közvetlen elötte lisztbe belforgatjuk!
A csirkét forgassuk bele, majd kezdjük el olajban, kis lángon kisütni. Akkor , amikor a bunda már aranybarna. Ezt folytassuk addig, amíg a csirke el nem fogy, igyekezzünk minél hamarabb ezzel végezni. Forgassuk bele a meleg szószba, hintsük meg az előre, olaj nélkül lepirított szezámmaggal, és főtt rizzsel tálaljuk.

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.