felvitel dátuma: 2020-04-18 14:44:54
mai nézettség: 3
nézettség: 420
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:
A töltelékhez:
8 db tojás
28 dkg cukor
4 ek rétesliszt (csapott)
25 dkg darált dió
A tésztához:
20 dkg vaj
28 dkg liszt
2 mk sütőpor
1 db tojássárgája
4 dkg porcukor
1 db citrom (leve és reszelt héja)
Az alsó lap lekenéséhez:
3-4 ek baracklekvár
A bevonáshoz:
20 dkg csokoládé
2 ek olaj
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 35 perc
Elkészítés:
A töltelékhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény, felvert habját.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd 2 db, 23×38 cm-es lappá sodorjuk. Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral, majd lefedjük a másik tészta lappal. A tésztát itt-ott megszurkáljuk egy villával, majd rásimítjuk a tölteléket.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt süteményt v felolvasztott csokoládé és olaj keverékével bevonjuk.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.