Kiakarom probalni
2 kg kivi
1 db citrom
1,3 kg cukor
10 db borsmentalevél
A kivit vékonyan meghámozzuk, éppen csak a vékony barna héját távolítjuk el.
Ezután egy mély tálba szeleteljük a citrom levét ráfacsarjuk, és az előzőleg megmosott, megszárított citrom finomra reszelt sárga héját is belekeverjük.
Az egészet lemérjük, fazékba töltjük, és kilónként 65 dkg cukrot adunk hozzá.
Kevergetve lekvársűrűségűre főzzük.
Akkor jó, ha kis tányérra csöppentve gyorsan megdermed.
Aki szereti, apróra vágott borsmentával fűszerezheti.
Gondosan kimosott ( forrázott ) befőttesüvegbe töltjük, és mielőtt légmentesen lezárnánk, megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
Sütéskor, reggelire kiegészítő ízként nagyon kellemes ízt biztosít.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!