1 cs Tante Fanny Friss teljes kiőrlésű rétestészta 200g
50 dkg túró
2 db tojás
1 db citrom héja reszelve
4-5 ek. cukor
1 dl tejföl
2 ek. búzadara
10 dkg kiwi dzsem
olaj vagy vaj a tészta kikenéséhez
Tante Fanny friss teljes kiőrlésű rétestésztát 15-20 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből kitekerjük a konyharuhára (egy nedves és arra egy száraz, és pihentessük szobahőmérsékleten ), majd laponként olajjal, vagy olvasztott vajjal enyhén megkenjük ( 1 rúdhoz 3 lapot használjunk ) és egymásra helyezzük fél fordulattal rétegenként.
Közben a sütőt 200 C fokra melegítjük.
A túrót, tejfölt, cukrot, tojássárgáját, búzadarát, reszelt citrom héját összekeverjük, sózzuk, majd a felvert tojásfehérjét is hozzákeverjük.
A kész tölteléket két részre osztjuk. egyik részéből egy csíkot képezve ráhelyezzük ( kb. 1/3 ) mértékben a rétes tésztára.
Erre helyezzük arányosan elosztva a kiwis dzsemet, majd rárakjuk a töltelék másik felét ( ezzel betakarjuk a kiwis dzsemet )
Konyharuha segítségével feltekerjük a réteslapot. ( egy rúdhoz 3 lapot használjunk fel )
Majd megkenjük olajjal, vagy olvasztott vajjal.
A már előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. ( ha légkeverős sütőd van akkor 10-20 C fokkal kevesebbre kell állítani a hőmérsékletet )
A kész rétest pihentetjük, majd felszeleteljük, esetleg porcukorral díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!