Gyerekkorom menzájának felejthetetlen étele volt a paradicsomleves, betűtésztával. De ki ne emlékezne rá?
A következőképpen készítem: Olíva olajon zsemle színű rántást készítek a lisztből, vigyázva, hogy ne égjen meg. Felöntöm kb. 2 dl. vízzel, és hozzáöntöm a közepesen sűrű papírdobozos paradicsomszószt is. A rántással együtt, így kellően sűrű lesz levesünk. A megtisztított hagymát félbevágva a levesbe teszem. A hámozott paradicsomokat apróra vágom, a szárzellert is felaprítom, a fokhagymagerezdet szétnyomom. Szárzeller helyett tehetsz a levesbe 1/2 zellergumót, amit a végén kiveszel a levesből. A felaprított bazsalikomot is a levesbe teszem. 15 - 20 percig fedő alatt főzöm, majd 1 marék, de ízlés szerinti mennyiségű betűtésztát teszek a levesbe. A betűtészta gyorsan megfő, így hamar tálalható a leves. Tálalás előtt, a félbevágott hagymát kiemelem a fazékból.