Guszta! Gratulálok.
600 gr daraliszt
1 tojás
30 gr élesztő
3 dc langyos víz
1 mokkáskanál cukor
1 mokkáskanál só
1 kiskanál ecet
A langyos vízbe belekeverem az élesztőt, a cukrot, az ectet, és 1 kiskanál lisztet, felfuttatom. A liszthez hozzáadom a sót, a tojást, a kovászt, jól eldolgozom, hólyagosra dagasztom. Meleg helyen, konyharuhával letakarva a duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára helyezem a tésztát, és 3, vagy 4 db ovális knédlit formálok belőle. Kelesztem őket 10 percig.
Egy lábasba öntök 1, 5 cm vizet, erre helyezem a knédlipárolót, amit olajjal alaposan megkenek. A vizet felforralom. Amikor már forr a víz, akkor helyezem rá az újraformázott nyers knédlit. Letakarom, és kicsi lángon főzöm 15 percig, megszúrom kötötűvel, ha nem ragad a tészta, akkor kész. A knédlit egy lapáttal kiemelem, megkenem olajjal. A tálalás előtt szeletelem, késsel, vagy cérnával.
A knédli mártásos, zaftos húsokhoz, vagy egyszerű pörkölthöz is kitűnő.
Megjegyzés: A képek között látható a fotó a lisztről, ami Magyarországon kapható, ami a leginkább alkalmas a knédli elkészítéséhez.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!