Valamikor én is otthon készítettem a knédlit, már lustább vagyok....... Adrikám, nagyon ugyes vagy! Ritkaság ez a Te korosztályodnál, de volt kitol orokolni az ugyességedet! Puszi!
1 kg sima liszt
4dcl langyos víz
1 tojás
2 tetézett kiskanál só
1 kk kristálycukor
éleszto
Egy kis langyos vízben felfuttatom az élesztot.
A lisztet,sót ,tojást,és az élesztot osszedagasztom.
Készítek egy pohár langyos vizet és amennyit a tészta kíván annyit ontok rá.
Hólyagosra dagasztom és kelni hagyom.
Miután megkelt 4 gombócot csinálok belole.Kettot félre teszek és a kettot megformázom.
10 perc után megkenem a knédli fozot olajjal és rárakom a knédlit és azt is megkenem olajjal, foleg a széleit.
Lefedem a lábost és 20 percig fozzuk a fedo felemelése nélkul.
Mikor letelt már 10 perc a másik 2 gombócot is megformázom és még hagyom pihenni.
Miután kiveszem a kész knédlit pléhre teszem és kétágú villával megszurkálom és ismét megkenem enyhén olajjal, hogy ne száradjon meg a kulseje.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!