Pár db sertésköröm
pár db sertésfarok
3-4 sertésfül
sertésbőr
kevés füstölthús
2 vöröshagyma
1-2 fej fokhagyma
1-2 babérlevél
szemesbors
só
szárított csöves édespaprika
Tettem a fazékba pár tisztított sertéskörmöt, volt 4 farok, 4 fül és bőrök, vettem ki hozzá a fagyasztóból egy kis füstölt csülköt is. Felöntöttem hideg vízzel, hogy jól ellepje. Mikor felforrt, lehaboztam, tettem bele 2 db vöröshagymát, 2 fej fokhagymát, (aminek csak a külső héját szedtem le, a belsőket rajta hagytam, ez kell a gyorsabb alvadáshoz), szemes borsot, babérlevelet, 2 db szárított édespaprikát és sóztam. Főztem, illetve csak lassan pezsgett kb. 7 órát, akkor leszűrtem, még utána sóztam, és egy kevés őrölt pirospaprikát kevertem bele. A húsokat szétoszottam a tányérkákba (azért műa.-ba, mert panelban lakunk, és csak hűtőben tudom tárolni, meg így a fagyasztóban is kevesebb helyet foglal) majd rámertem a kocsonyalét. Már meg is ettem az első tálkával, nagyon finom lett!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!