Jön a Húsvét, főzzünk még kocsonyát, bár én nyáron is szoktam Zepter gyorsfőzőben hamar megvan. Nagyon jól néz ki a tányéron a kocsonya. Üdv. Marika.
- 1 kg vegyes kocsonyahús
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
A kocsonyahúst jól megtisztítom, és a zöldségeket is. Belerakom egy 20 cm-es AMC párolóbetétbe és az egészet a 4,5 l-es AMC alapelembe. Annyi vizet öntök rá, hogy a hús és zöldség mennyigétől kb. két ujjnyival kevesebb legyen, de semmiképpen se lepje el.
Ráteszem a gyorsfőzőfedőt, a Navigeniót automatikus főzésre állítom, az audiothermen a főzési időt pedig 30 percre. Az audiothermet inicializálom a gyorsfőzőfedőn (a visiothermen kétszer körbeforgatom) és turbo fokozatra állítom.
Hagyom a rendszert dolgozni és az audiotherm "kész" jelzésénél elzárom a Navigeniót. Amikor a gyorsfőzőfedő a nyomást elengedte felnyitom, a párolóbetéttel kiemelem a húst és a zöldségeket. A húst kicsontozom, tányérokba rendezem, a sárgarépából is teszek a tányérokba néhány karikát, rászűröm a levet és hűtőbe teszem.
Néhány óra múlva fogyasztható, én citromlevet szoktam a tetejére csöpögtetni, úgy szeretem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!