1 kg sertés köröm felső szára(köröm nem)
0,5 dkg csülök húsi bőrösen
1 húsosabb farok
15 dkg sárgarépa
15 dkg gyökér
kb 10 szem bors
2 csípet szemes kömény
1 evk só
1 kisebb fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma.
A kocsony sertés husiból minden részt meg tisztítunk,és a zöldséget is,majd egy kb 6 l nagyságú fazékban,illetve én kuktában főzöm,és annyi vizet teszek rá,hogy jól el lepje,,kuktában szűk háromnegyed óra mulva finom puhára meg fő,amikor kész,le szűröm,és a szűrőből ki szedem tálkákba a sertés husikat,és el rendezem,ezután a főzőlevet még apróbb szűrőn le szűröm,, másodjára is,és merőkanállal rá teszem a ki porciózott tálkákba,úgy hogy el lepje a csülköt,körmöt,husit,ezután hideg helyen,,nem hűtőben,hagyjuk meg fagyni,,illetve dermedni,és másnap,a tetején keletkezett serészsírt finoman le fejtem a kocsonyánk tetejéről,,de nem muszáj,és kész!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!