Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Téli receptek » kocsonya, ahogy mi szeretjük

felvitel dátuma: 2012-12-26 08:34:28       mai nézettség: 1       nézettség: 3327
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók:

4 db sertés köröm
1 db sertés csülök
1-másfél kg bőrős malac lapocka
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 közepes méretű krumpli
1 nagy fej hagyma
egy-két fej fokhagyma
, bors, babérlevél
6-8 l víz

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 300 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

Én 8 literes kuktában főzöm.
A bőrös hozzávalókat alaposan megtisztítom. A szőröket leperzselem, majd jól megkapargatom, megmosom és a malachús kivételével a kuktába rakom. Ráöntöm a vizet /annyit, hogy később a malachús is beférjen/ és felforralom, majd a tetején lévő habot kanállal, vagy szűrővel leszedem. Hozzáadom a megpucolt zöldséget és krumplit /a krumpli azért kell bele, mert tisztítja a levet, én így tanultam/, a hagymát, 1 fej fokhagymát és a fűszereket. A kuktát lezárom, majd forrás után a lehető legkisebb hővel 3-4 órát főzöm, majd a gőz kiengedése után a malachúst is hozzáadom, visszazárom és még legalább 1 órát főzöm.
Amikor már kész és kicsit meghűlt a levet egy nagy teaszűrőn átszűröm, a húsokat egy tálra szedem, lebőrözöm, kicsontozom. Amíg a hűl egy kicsit, addig az előkészített tányérokba szortírozom a húsokat.
/Nálunk csak hús kerül a tányérba, mert a család a bőrös részeket nem eszi meg./
A kissé meghűlt léről a zsírt eltávolítom, majd a tányérokba szedem a levet, ügyelve arra, hogy a húsokat befedje. A leszedett zsírból, néhány evőkanálnyit felforrósítok egy serpenyőben, 1 fej apróra vágott fokhagymát megfuttatok benne, majd ha már nem, túlforró, akkor 1 kávéskanál pirospaprikát adok hozzá. Ezt a fokhagymadarabos zsírt a kocsonyákra csepegtetem. A fokhagyma leül az aljára, így biztosítva az intenzív fokhagymás ízt a paprikás zsír pedig a kocsonya tetején marad. Hűvös helyre /kamrába, hűtőbe/ teszem, ahol néhány óra alatt keményre dermed, azaz, megalszik.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.