Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hidegtál étel receptek » Kocsonya Házi füstölt húsból *

felvitel dátuma: 2016-01-03 18:52:30       mai nézettség: 2       nézettség: 1001
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
1.5 kg bőrös kocsonyahús nálam házi: füstölt csülök, köröm, farok, fej, fül, bőrke. 400 g füstölt sovány sertéshús:nyelv és comb. 4 közepes fej hagyma, 2 szál petrezselyemgyökér, 2 szál sárgarépa, 4 gerezd fokhagyma, cseresznyepaprika,
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:
A húst éjszaka hideg vízbe áztatjuk , másnap friss vízben felteszem főzni.(6-8 literes fazékba tesszük ) A hagymák héját alaposan megmossuk, de nem hántjuk le, mert ettől lesz szép tüzes a kocsonya színe! A petrezselyemgyökereket,sárgarépát megtisztítjuk, 20-22 cm-es darabokra vágjuk, felső, vastagabb részüket félbe-negyedbe szeljük. A fokhagymafejeket megmossuk, egyszerűen kettévágjuk. A cseresznyepaprikát teatojásba/-gömbbe zárjuk. Annyi hideg vizet öntünk a húsra, hogy 3-4 ujjnyira ellepje (elfőtt levét utólag nem szabad pótolni!). Felforraljuk, habját szitakanállal leszedjük , azután hozzáadunk a hagymákat, a fokhagymát, a teatojást , petrezselyemgyökeret és a sárgarépát. Félig lefedve, szelíd, éppen csak gyöngyöző forralással 3-3 1/2 órán át vajpuhára főzzük. (Készíthetjük kuktában is, a sípolástól számítva kb. 1 óra.) Amikor készre főtt a kocsonya,leszedjük a zsírját kanállal,majd egy kis lábasba tesszük.3-4 kisebb zuzott fokhagymát megpiritunk benne és 1 kis k.kanál őrölt piros paprikával meghintjük.A készre főtt kocsonyába öntjük,majd hadjuk 5 percig főni és levesszük a tűzről! A húsféléket kisebb darabokra vágjuk-bontjuk, és arányosan elosztva mélytányérokba vagy kisebb-nagyobb tálakba tesszük. Tetejükre merünk annyi lét, hogy az többé-kevésbé ellepje,és hidegen helyen hagyjuk tökéletesen megdermedni (3-4 óra). Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Anyukám receptje szerint készült.
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.