2 kg csülök elsö része ( füstölt ha lehet )
2 drb. sertésköröm
1kg vegyes pulyka hús ( nyaka,szárnya)
3 e.k. só ( szükség szerint)
5-6 szem egész bors
6-7 gerezd foghagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
1 e.k. vegeta
k.b 6-7 l hideg víz
A megmosott husokat egy nagyobb méretü fazékba rakjuk és felöntjük a hideg vízzel.
Forraljuk fel de csak szép lassan nem szabad ,h erösen forjon mert akkor zavaros lessz a lé.Szedjük le rola a habot ami a forralásnál képzödik rajta.
Rakjuk rá a füszereket ,takarjuk le fedövel és szép lassan fözzük k.b.4-5-óra kell neki amig a hús könnyen lejön a csontról.
Szürjük le a levét egy másik edénybe a husokat pedig csontozzuk ki és osszuk el a tányérokon majd merjük rá a kocsonya levét.( elötte szedjük le a léröl a felesleg zsírt)
Rakjuk hüvös helyre,h megdermedjen.
Tetejére szorjunk darált füszerpaprikát.
( mi még pár csepp ecetet is szoktunk rá csepegtetni és aprora metélt vöröshagymával megszorjuk.)
Jo étvágyat hozzá !
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!