Hozzávalók: 2 db piskőtalap
Hozzávalók 1 laphoz:
Sárgalap:
4 tojás
20 deka finomliszt /simaliszt/
20 deka kristálycukor
1 egész sutopor
8 EK meleg víz
2 EK étolaj
csipet só a fehérjébe
Kakaós lap ugyanaz mint a sárga csak a liszt 17 deka, 3 deka kakaópor, 3 EK étolaj.
Csokikrém: 6 egész tojás, 35 dkg kr. cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg ét csoki, 5 dkg kakaópor
10 dkg teavajat, 20 dkg jó minőségű margarin
Kókuszkrém:
5 dl tej, 15 dkg porcukor, 18 dkg ráma, 2 cs vaníliás cukor, 2 ek liszt
Tetejére: 1 tortabevonó
Tojásokat szét választom, kezedem verni a tojások fehérjét pici sóval és kicsinyenként adom hozzá a kristály cukrot, jó kemény habbá verem /fontos/.
Mikor már kemény a hab hozzá kevertetem a tojások sárgaját , olajat és a meleg vizet s még jó habosra keverem majd bele szitálom a simalisztet a sutoporral. Kézi habverovel jól ossze kecerem és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, el simítom és előmelegített sütőben sütöm. 160 fokon túpróbáig
Csokikrém:
6 egész tojás, 35 dkg kr. cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg ét csoki, 5 dkg kakaópor
Az egész tojásokat bele ütöm egy tálba, bele szórom a kr. cukrot, vaníliás cukrot és kézi habverővel szétt keverem. Egy lábosba teszek 3 ujnyi vizet, mikor forr ráhelyezem a tálat a tojásokkal és keverem kb. 8 percig. A gázt leveszem minimumra azért hogy a csoki na süljön rá a tál szélére s bele rakom a csokit, mikor elolvadt bele szitálom a kakaóport, jól szét keverem, besűrüsödik szépen Hagyom kihűlni,10 dkg teavajat, 20 dkg jó minőségű margarin habosra keverek mixerrel s kicsinynként adom hozzá a kihűlt csoki krémet.Kókuszos toltelék:
5 deci tejet felforralunk. Levesszuk a tuzhelyrol, majd rogton hozzáadunk 2 vaníliás cukrot, 15 deka porcukrot, 30 deka kókuszreszeléket, 3 EK lisztet és 18 deka teavajat. Addig kevergetjuk míg elolvad a vaj, majd hadjuk kihulni.
Összeállitás:
Alulra kerul a kakaós lap. Rákenjuk a csokikrém felét majd szépen a krémre kenjuk a kókuszos tolteléket. A sárgalap aljára rákenjuk a csokikrém másik felét és ráborítjuk a kókuszos toltelékre,,,kicsit hagyunk a csokikrémből a süti tetejére,,,mikor a süti megdermed leöntjük olvasztott csokival.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!