Elkészítés:
A golyókhoz a hozzávalókat összekeverjük, majd vizes kézzel bonbon nagyságú golyókat formálunk belőle. Hagyjuk pihenni amíg a tészta készül. A margarint a vajjal kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a megmaradt fehérjét is. A liszttel a sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a kikevert alapunkhoz. Összedolgozzuk, majd lazítjuk a tejföllel és a tejjel. A tésztát kétfele vesszük, az egyik felébe a kakaóport belekeverjük. Kivajazott tepsibe először a sima tésztát öntjük, majd erre rásimítjuk a kakaós tésztát is. Belenyomkodjuk a golyókat, majd előmelegített sütőbe 40 percig sütjük.
Közben a krémhez a hozzávalókat csomómentesre keverjük és lassú tüzön sűrű krémmé főzzük. A teljesen kihűtött tésztára simítjuk, tálalás előtt kakaóporral a tetejét megszórjuk.
Jó étvágyat! 😊
Tipp1: Érdemes a tészta készítése során a lisztet már kézzel belekeverni a masszába, illetve ha minden hozzávaló belekerült akkor még egyszer habverővel átforgatni, hogy biztos krémes tésztát kapjunk.
Tipp2: A krém készítésekor nagyon fontos, hogy folyamatosan keverjük, ha el szeretnénk kerülni a csomósodást.