Kókuszhabos meggyes házikó
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a cukorral a hideg vajjal a tojással és a tejföllel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. 15 egyenlő részre osztjuk. Egyenként folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük. A meggyet leszárítjuk, ha szükséges kimagozzuk.
Az első tésztát kinyújtjuk, úgy hogy kb 30 cm hosszú legyen amire 14-15 szem meggy fog elférni. A tészta olyan széles legyen, hogy egyszer fel tudjuk csavarni. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Még négy tekercset hengergetünk ugyanígy. Az első mellé tesszük, kissé egymáshoz nyomkodjuk, hogy összesüljenek.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 25-30 percig sütjük.
A többi tésztát is megtöltöm a fentiek szerint, de már úgy teszem a tepsibe, hogy négyet , hármat, kettőt nyomok egymás mellé. A maradék egy lesz a tetejére.
A kókuszreszelékből tegyünk félre egy keveset, melyet a tetejére fogunk szórni.
A tejszínt kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot , hozzáadjuk a habfixálót is. Végül a kókuszreszeléket. A megfelelő tálca kiválasztása után az öt tekercses tésztát ráhelyezzük és megkenjük krémmel, ráillesztjük a négy tekercsből álló tésztát..... így építkezünk tovább. A maradék kókuszos tejszínt minden oldalon rásimítjuk a "házikóra".
Meleg vízbe mártott kanállal megmintázhatjuk a "tetőcserepek" helyét.
Végül megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel.