Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Uzsonnára ajánlott ételek receptek » Kókuszkrémes linzerdió

felvitel dátuma: 2011-12-14 23:04:29       mai nézettség: 2       nézettség: 2259
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

60-70 darab töltött dióhoz:

A tésztához:

  • 32 dkg finomliszt
  • ½ zacskó sütőpor (6 g)
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 25 dkg kókuszreszelék

A töltelékhez:

  • 1 dl tej
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

A bevonáshoz:

  • 20 dkg tej- vagy étcsokoládé tortabevonó
  • 2 ek. napraforgó olaj
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:
  1. A sütőporral és 10 dkg porcukorral elvegyített lisztet deszkára szitáljuk, és a halom közepébe mélyedést nyomunk. A margarint körben a liszthalom szélére kockázzuk. A tojásokat a mélyedésbe ütjük. Hozzáadunk 25 dkg kókuszreszeléket, majd gyorsan összegyúrjuk. Ez egy linzertészta, gyorsan kell vele dolgozni, mert nagyon ragadós lesz, ha túlmelegszik a kezünktől. Cipóvá formálva, folpackba csomagolva kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Közben a másik kocka margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk.
  3. A hideg tésztamasszából apró darabokat lecsípünk. Dió alakú sütőformákba nyomkodjuk, és a formákat tepsikbe helyezzük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, tepsinként kb. 10-12 percig sütjük, majd a formában rövid ideig hűlni hagyjuk. Végül óvatosan kiborítjuk.
  4. A tejet a maradék kókuszreszelékkel felforraljuk, majd kihűtjük. A puha margarint a maradék porcukorral kikeverjük, végül a kókuszos tejjel krémesre összedolgozzuk.
  5. A diólinzerek alját a kókuszkrémmel megkenjük, majd a süteményeket kettesével összeragasztjuk.
  6. A darabokra tördelt bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk, hozzáteszünk 2 evőkanál olajat, és a diólinzerek egyik végét (a gömbölyűbbet) a folyékony bevonóba mártjuk. A süteményeket rácsra helyezve száradni hagyjuk.
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 15

Nagyon jól néznek ki!!:))

0/10 Helga 2011 december 15

Szépek!:)

0/10 Hani 2011 december 15

Köszönöm szépen:-)!

10/10 Niki 2011 december 18

Nagyon guszta! A formákat ki kell vajazni mielőtt belenyomkodjuk a tésztát?

0/10 Hani 2011 december 18

Köszönöm szépen! Nem szükséges, nagyon könnyen kicsusszantak a formából.

0/10 Niki 2011 december 18

Köszönöm a gyors választ! :) Karácsonyra ki is próbálom.

0/10 Hani 2011 december 19

Jó sütögetést kívánok hozzá! És boldog karácsonyi ünnepeket!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.