½ bögre Naturbit hajdina
½ bögre kókuszreszelék
1 bögre rizstej
2 bögre víz
1 nagy marék mazsola
¼ tk őrölt kardamom
½ tk őrölt fahéj
csipet só
fél citrom leve
1-2 ek eritrit
A tetejére: gyümölcsök
zselatin/agar-agar
Egy fazékban felforraljuk a folyadékokat majd beledobjuk a mazsolát.
Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a kókuszreszeléket, közben kézi habverővel kevergetjük.
Megsózzuk, belefacsarjuk fél citrom levét.
Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük).
Poharakba töltjük, gyümölccsel díszítjük, és vízben feloldott zselatínnal átfényezzük.
Alaposan lehűtve figyasztjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!