A tésztához:
60 dkg finomliszt
csipetnyi só
2 ek burgonyapehely (elhagyható)
3 ek cukor
2 tojássárgája vagy 1 egész tojás
100 g joghurt (gorog joghurttal finomabb)
0,5 dl olaj
3 dl tej
3 dkg éleszto
A toltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg kókuszreszelék
3 ek porcukor
Tetejére:
1 tojás
A hozzávalókat kenyérsutogépbe rakjuk, azzal is dagaszthatjuk. Ha nincs kenyérsutogépunk, akkor az élesztot langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a tobbi hozzávalóval osszedolgozzuk. Jól megdagasztjuk és hagyjuk kelni langyos helyen.
Ezalatt a toltelékhez való alapanyagokat habosra keverjuk.
A megkelt tésztát lisztezett nyújtólapra borítjuk és 12 egyenlo részre osztjuk. Cipóvá formáljuk oket. 10 percig hagyjuk pihenni. Ezután kinyújtjuk egyesével és 1-1 ek krémmel megkenjuk mindent. A megkent tésztát feltekerjuk, mint a bejglit. Egy éles késsel hosszában végigvágjuk úgy, hogy az utolsó 2-3 cm egyben maradjon. A két félbevágott szárat kozépre tekerjuk.
Sutopapírral bélelt tepsire raktam, ahol 30-40 percig kelni hagytam. Ezalatt elomelegítettem a sutot 180 fokra. A megkelt szíveket egy tojással lekentem. Kb. 15 percig sultek.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!