Hozzávalók:
a tésztához:
3dkg ráma margarin
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
3 ek méz
1 db tojás
1ek reszelt citromhéj
28 dkg liszt
1cs sütőpor
2dl tej
Margarin, liszt a tepsi kikenéséhez
Csokoládémázhoz:
33 dkg margarin
30 dkg porcukor
6 ek kakaó
Rum
18 ek tej
Díszítéshez: 20 dkg kókuszreszelék
A margarint megolvasztjuk. A porcukrot, vanílíáscokrot, mézet, tojást, reszelt citromhéját és az olvasztott margarint összekeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és a tejjel váltakozva a cukros margarinhoz adjuk, jól el dolgozzuk.
A tepsit kikenjük margarinnal ki lisztezzük majd beleöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Elkészítjük a csokoládémázat. A margarint felolvasztjuk, a porcukorral habosra keverjük hozzáadjuk a kakaót, rumot és a tejet.,egy lábasba öntjük és állandó keverés mellett
felforraljuk. A tűzről levéve kicsit lehűtjük. A kész tésztát még melegen kb 4x 4 cm-es kockára vágjuk, a csoki mázba mártjuk megforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!