· 2 db 1kg körüli sertés dagadó ha lehet szúrassuk fel a hentessel)
· 20 dkg sertés lapocka (darálva)
· 20 dkg sertésdagadó (darálva)
· 4 gerezd apróra vágott fokhagyma (vagy fokhagyma lé)
· 1 tk őrölt bors
· 1 ek őrölt pirospaprika
· 1 késhegynyi őrölt kömény
· 2 ek zsír
· 1 tk só
· 2dl víz
1. A lapockából, a dagadóból és a fűszerekből összegyúrunk egy remek kolbászkeveréket.
2. Ezt a nyers kolbászhúst a felhasított dagadóba töltjük úgy, hogy közepes keménységű legyen.
A töltött húsokat sóval bedörzsöljük.
3. Tepsibe tesszük a zsírt, a két töltött dagadót 2 dl vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük.
4. 30 perc elteltével a fóliát levesszük, és levével többször locsolva a húst szép pirosra, készre sütjük.
5. Kis pihentetés után szeletelhetjük.
Viszont ha van alkalmunk lehűteni ,sokkal szebben lehet szeletelni
Tálalhatjuk krumplipürével ,salátákkal .Nagyon finom
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!