A polentához:
200 gr instant polenta
1 l víz
1 kiskanál tengeri só
2 evőkanál olaj
A csípős babhoz:
400 gr előre főzött bab,
vagy babkonzerv
2 db kolbász (nem füstölt), apró szeletekre vágva
1 sárgarépa, durvára reszelve
2 db burgonya apró kockákra vágva
1 hagyma apróra vágva
5 gerezd fokhagyma szétzúzva
4 kiskanál paprika csatni
2 kiskanál paradicsomszósz
1 csapott kiskanál őrölt feketebors
1 kiskanál tengeri só
1 evőkanál petrezselyemzöld
1 csili paprika
5 evőkanál olaj
Az olajon meghabosítom a hagymát, és a fokhagymát, rádobom a burgonyát,a sárgarépát, megsózom,resztelem 10 percig. Hozzáteszem a kolbászt,egy kicsit sütöm, majd hozzákeverem a babot, a csilit,a petrezselymet, a többi hozzávalót.Az egészet fedő alatt párolom még 10 percig.
Mostanában nagyon finom instant polentát lehet kapni.Elkészítem a polentát.Én egy kicsivel több vízzel főzöm, mint ahogy kell. Amikor kész hozzákeverem az olajat.
A kész polentát még forrón a tányérokon szétkenem, és a kolbászos babot rárakom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!