1 nagyobb fej kelkáposzta
50 dkg darált hús / sertés vagy pulyka /
20 dkg rizs
1 szál paraszt vagy lángolt kolbász
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 nagy doboz tejföl
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
pirospaprika
ételízesítő
Előkészítés: A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós, vegetás vízben 10-15 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A kolbászt vékony karikákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst és a kolbászkarikákat. Befedjük a maradék káposztával és meglocsoljuk a tejföllel. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:))
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!