1 paprika
1 paradicsom
1 hagyma
1 közepes krumpli
1 gerezd fokhagyma
10 dkg tarhonya
15 dkg füstölt kolbász
Só, bors
1 ek olaj
Ízlés szerint erőspaprika-krém
A paprikát és a hagymát apróra, a paradicsomot kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát és a paprikát. Mikor megfonnyadtak, mehet rá a paradicsom és a fokhagyma, pár kavarás után a tarhonya, a kockákra vágott, hámozott krumpli és a darabolt kolbász is. Pár percig együtt pirítjuk, kevergetjük, majd felöntjük 1, 2 l vízzel. Addig főzzük, míg a tarhonya és a krumpli is megpuhul.
Ekkor hozzáadunk 1 csokor apróra vágott petrezselymet és még 2 percig főzzük. Ízlés szerint erőspaprika-krémmel ízesítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!