Tésztához:
Tetejére:
A kolbászt nagyon apró kockára vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a kolbászt és jól összekeverjük.
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk kevéske langyos, de nem forró tejben, majd liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojás sárgájával, a margarinnal együtt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 6 egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat formázunk, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk.
Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk.
A két végét kicsit összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak.
A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.
Hagyjuk 45 percet kelni.
Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk bőven reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!