60 dkg finom liszt
2,7 dl tej
3 dkg élesztő
1 tk.só
1 tk.cukor
2 dl 20%-os tejföl
1 dl olaj
A töltelékhez:
20 dkg füstölt kolbász
10 dkg sonka
15 dkg trappista sajt
póré vagy újhagyma ízlés szerint
2 db tojás sárgája
só
őrölt fehér bors
1 dl tejföl
1 ek.liszt
A tetejére:A kenéshez:2 db tojás
A szóráshoz:
reszelt sajt,lenmag,szezámmag vagy apróra vágott bacon
Előkészítés:Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd
a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg
helyen kelesztjük. A sajtot lereszeljük. A sonkát,kolbászt és a hagymát
apróra vágjuk.
Elkészítés:A töltelékhez elkeverjük az összevágott sonkát,kolbászt
hagymát,reszelt sajtot,tejfölt a tojások sárgáját és az evőkanál lisztet.
Sóval borssal ízesítjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és 12-15 cm-es csíkokat
vágunk belőle. A csíkokból háromszögeket vágunk,mindegyikre teszünk a
töltelékből és feltekerjük kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,
hagyjuk 15-20 percet pihenni majd megkenjük felvert egész tojással és
megszórjuk szezámmaggal,lenmaggal,reszelt sajttal vagy apróra vágott baconnel.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Ebből a mennyiségből 30 db lett!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!