Koszi a receptet, a juhtúrós verziót biztosan elkészítem, nagyon szeretem a kolest.
10 dkg köles
2 újhagyma vagy 1 lilahagyma/hagyma
1 tk. őrölt kömény
1 tk. só
1 tk. piros paprika
1 tk. mustár
pici oliva olaj vagy kevés vaj
pár tekerés szines bor
/www.toldifuszer.hu
A kölest alaposan megmossuk éskb. kétszeres mennyiségű vízben puhára pároljuk. Ha megfőtt hagyjuk kihűlni.
A hagymát feldaraboljuk, a kihűlt köleshez adjuk, beletesszük a fűszereket , mustárt, oliva olajat és jól összekeverjük.
Egy kicsit pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
Kicsit ízesíthetjük még tejföllel, tútóval, juhtúróval.
Ehetjük péksüteményre kenve, de úgy nekem kicsit abszurd, inkább natúr zöldségekkel ettük:)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!