Nagyon gusztosos, gratula!
1 közepes patiszon /50 dkg/
1 kis cukkíni
15 dkg köles
6 szelet sonka
2 cikk fokhagyma
1 kis pohár tejföl
1 teáskanál vegamix /ételízesítő/
1 mokkáskanál őrölt bors
5 dkg sajt
2 dkg vaj / a jénai tál kikenéséhez/
1 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál liszt
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
só
A kölest kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni a vizébe tegyünk egy csipet sót és egy teáskanál vegamixet.
Kb 15 perc alatt megfő, fedjük le a felhasználásig.
A cukkínit és a patiszont vékony szeletekre vágjuk, besózzuk 10 perc után leitatjuk a nedvességet a szeletekről, meghintjük borssal. majd a sonkával együtt lisztben megforgatjuk és vajban hirtelen megsütjük.
A fentmaradt vajon megdinszteljük a vöröshagymát amit vékony karikára vágtunk.
A vajjal kikenünk egy jénaitálat, meghintjük prézlivel, majd az aljára tesszük a dinsztelt vöröshagymát, erre a megfőtt köles felét, aztán a sült cukkíni szeleteket, majd a sonkaszeletek következnek, azután a patiszon szeletek, majd a maradék kölest tesszük rá.
A tejfölt elkeverjük a péppé zúzott fokhagymával és a köles tetejére .simítjuk.
Ráreszeljük a sajtot és betesszük a sütőbe 40 percre.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!