A káposztát, ha túl savanyú, átmosom, kinyomkodom és, 1 ek zsíron, kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel, kb.20 perc alatt puhára párolom.
1 ek zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagyma egyharmadát, majd hozzáadom a rizst, sózom, borsozom, felöntöm másfélszeres mennyiségű forró vízzel, lefedem és meleg helyen megvárom míg megdagad.
A kolbászt felkarikázom, a kolozsvári szalonnát vékony darabokra vágom és 1 ek zsiron átsütöm.
1 ek zsíron megdinsztelem a maradék apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, meghintem pirospaprikával, beleforgatom a darált húst, sózom, borsozom, hozzáadom a borsikafüvet, őrölt kaprot és fedő alatt puhára párolom. Ha szükséges kevés vizet öntök alá.
Egy tepsit vagy hőálló tálat zsírral kikenek, és rétegezve elhelyezem benne a hozzávalókat.
Az edény aljára teszem a káposzta egyharmad részét, rásimítom a rizs és hús felét, erre rakom a kisült kolbász és szalonna felét.
Újabb káposztaréteg következik, amit meglocsolok tejföllel, újra rizs és hús másik fele, a maradék kisült kolbász és szalonna, végül az egészet befedem az utolsó réteg káposztával.
A tetejét bőven meglocsolom tejföllel, megszórom pirospaprikával.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm.