Mennyei! A tálalás ez meg csodaszép, mint mindig!
1 kg savanyú káposzta
60 dkg darált sertés hús
20 dkg húsos füstölt szalonna
1 szál parasztkolbász
3 fej vöröshagyma
20 dkg rizs
1 ek.pirospaprika
só
2kk.őrölt fekete bors
1 nagy doboz tejföl
Díszítéshez:
tejföl
petrezselyem zöld
Előkészítés: A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk. Kevés olajon a rizs kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.
Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá. Egy magasabb tepsi aljára tesszük a fele káposztát,ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst majd befedjük a maradék káposztával. Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Az eredeti /általam ismert/receptben kolbászkarikákat rakunk a rétegek közé és szalonna szeleteket a tetejére. Én külön sütöttem meg a kolbászt és a szalonna szeleteket/kakas taréj/hogy ne legyen annyira zsíros.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!