Nagyon fincsi ropogtatni való!
25 dkg zabpehely
1 tojás
2,5 dl kefír
½ dl olivaolaj
3 dkg szezámmag
3 dkg lenmag
½ kk. köménymag
1 tk. só
1 tk. szódabikarbóna
A lenmagot és szezámmagot és a köménymagot és a zabpehely felét ledaráljuk, és összekeverjük a többi száraz anyaggal.
A tojást felverjük, belekeverjük a kefírt és az olajat és a száraz anyagokhoz adjuk és összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük, tepsit sütőpapírral kibéleljük és diónyi adagokat kiveszünk a masszából és ellapítva a tepsibe helyezzük.
A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal vagy magokkal.
180 fokon 15 percig sütjük.
Nagyjából ez a két recept ihlette:)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!