Nálunk pénteken volt, és mi is szeretjük. Én pirospaprika nélkül csinálom, sötétebbre pirítom a rántást, de vigyázva nehogy elégjen. Szerintünk is finom néha, mindig mit lehet kitalálni a változatossághoz! Üdv. M.-né Évi
3 púpos ek liszt
3 evőkanál olaj
1 teás kanál piros paprika
2 púpos evőkanál köménymag egészben
1 kávéskanál só
1 csipet bors
1 csapott kk őrölt köménymag
1 kávés k .házi ételízesítő
10 dl víz
2 kisebb szelet kenyér
Az egész köménymagot 2 dl vízben felfőzzük.
A lisztet egy kisebb fazékban az olajjal csomómentesre keverjük, kis lángon világosra pirítjuk.
Majd rárakjuk a piros paprikát is
Lehúzzuk a tűzről, majd fokozatosan beleszűrjük a köménymagos főzetet, plusz még kb. 8 dl vizet, közben állandóan kavargatjuk, hogy ne maradjon csomós.
Visszatesszük a lángra és ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménymaggal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).
Közben a kenyereket egész apró kockára, darabokra vágjuk és egy tepsibe rakva 200 fokosra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kicsit megpirítjuk.
A levest melegen, a pirított kenyérkockákkal kínáljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!