felvitel dátuma: 2015-08-21 08:03:18
mai nézettség: 1
nézettség: 2942
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
2 kisfejvöröshagyma,
60 dkg. filézettpulykafelső comb,
2 db. sárgarépa,
1 db. petrezselyemgyökér,
1/4 zeller,
3 db. krumpli,
1/2 citrom leve,
2 nagy kanál tejföl,
10 dkg. mangalicaszalonna,
1 dl. félédes fehérbor,
1 kávéskanál őrölt csemegepaprika,
1/2 csípős, zöld hegyes paprika,
Friss tárkony, és petrezselyem zöld.
Előkészületi idő: 20 perc
Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:
A RózsaSándortiszteletéremegrendezettKondorosiBetyárNapok volt a levesapropója.
Azaprókockákravágottmegpirítottmangalicaszalonnazsírjánmegfonnyasztottuk a vékonycsíkokravágotthagymát, majd a felkockázotthúst is hozzátévefehéredésigpirítottuk. Felöntöttük a borral, majdmeghintettükpaprikával, ésannyivizettöltöttünkhozzá, amennyibővenellepte. A félbevágottcsípős paprika is a lébekerült. Mivelpulykahústhasználtunk, nemkellett a húspuhulásáraannyitvárni, mint sertéslapockaesetében, de abból is készülhet a raguleves. Félidőbenhozzáadtuk a kockázottzöldségféléket, és a krumplit is, valamintazapróravágotttárkony, éspetrezselyemleveleket. Belefacsartukfélcitromlevét is. Kevesetkivettünk e léből, amitcsomómentesrekevertünk a tejföllel, majdvisszatöltöttük a levesbe.
A leves nagyobb mennyiségben készült bográcsban, de a felsorolt hozzávalókat 4 fő részére adtam meg, az eredeti alkotó elemek arányában.
Ha már citrom kell hozzá, akkor ez nem lehetett Rózsa Sándor levese!
0/10 Hajdu István 2015 augusztus 21
a zsűri másként látta!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.