Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sültek / tepsiben étel receptek » KONYAKOS-DIÓS TÖLTÖTT CSIRKÉM

felvitel dátuma: 2011-11-14 15:17:36       mai nézettség: 1       nézettség: 2207
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

1 kisebb csirke, 2 közepes fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld,  100 g vaj vagy margarin, 10 dkg dióbél, 2 szikkadt zsemle vagy 3 szelet toast kenyér, 2 tojás, 3-4 ek konyak, , bors, pirospaprika, majoránna, 2 ek zsemlemorzsa, 1-2 ek tej és mehet bele 250 g máj is, de én most kihagytam!

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 45 perc


Elkészítés:

A megmosott csirkét kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával.

A vaj felén megfonnyasszuk az apróra vágott vöröshagymákat, zúzott fokhagymát ( ha májjal szeretnénk, akkor azt is ), majd néhány perc pirítás után hagyjuk kihűlni. Ezután összedolgozzuk a langyos tejben megáztatott és kinyomkodott zsemlékkel vagy toast kenyérrel, a nyers tojásokkal, darált dióval ( néhány szemet lehet kicsit durvábbra hagyni ), zsemlemorzsával, apróra vágott petrezselyemzölddel, konyakkal , 1-2 ek tejjel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. ha túl híg, adunk hozzá még egy kis zsemlemorzsát. Megtöltjük vele a csirke hasüregét, késsel picit bevágjuk a mell és a comb alatt a bőrt és alányomkodunk a töltelékből. A maradék vajjal kikenjük a tepsit vagy a sütőtálat, a nyílásokat be lehet varrni ( tűt nem bennefelejteni!:D ), lefedjük és kb.30 percig pároljuk, majd levesszük a tetejét, óvatosan megfordítjuk, rácsorgatunk a levéből, amit kiengedett és pirosra-ropogósra sütjük. Ha kihűlt, kihúzzuk a cérnát, felvágjuk a csirkét, a töltelékből külön felszeletelve is rakunk a tányérokra. Én tarhonyával és körtekompóttal tálaltam. Nagyon érdekes ízkombináció a sós és az édes így együtt, nekünk bejött!:) étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 14

Nagyon fincsi lehet és szép is!Gratula!

0/10 BLACK ANGEL 2011 november 14

Köszönöm!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.