Nagyon fincsi lehet és szép is!Gratula!
1 kisebb csirke, 2 közepes fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 100 g vaj vagy margarin, 10 dkg dióbél, 2 szikkadt zsemle vagy 3 szelet toast kenyér, 2 tojás, 3-4 ek konyak, só, bors, pirospaprika, majoránna, 2 ek zsemlemorzsa, 1-2 ek tej és mehet bele 250 g máj is, de én most kihagytam!
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A megmosott csirkét kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával.
A vaj felén megfonnyasszuk az apróra vágott vöröshagymákat, zúzott fokhagymát ( ha májjal szeretnénk, akkor azt is ), majd néhány perc pirítás után hagyjuk kihűlni. Ezután összedolgozzuk a langyos tejben megáztatott és kinyomkodott zsemlékkel vagy toast kenyérrel, a nyers tojásokkal, darált dióval ( néhány szemet lehet kicsit durvábbra hagyni ), zsemlemorzsával, apróra vágott petrezselyemzölddel, konyakkal , 1-2 ek tejjel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. ha túl híg, adunk hozzá még egy kis zsemlemorzsát. Megtöltjük vele a csirke hasüregét, késsel picit bevágjuk a mell és a comb alatt a bőrt és alányomkodunk a töltelékből. A maradék vajjal kikenjük a tepsit vagy a sütőtálat, a nyílásokat be lehet varrni ( tűt nem bennefelejteni!:D ), lefedjük és kb.30 percig pároljuk, majd levesszük a tetejét, óvatosan megfordítjuk, rácsorgatunk a levéből, amit kiengedett és pirosra-ropogósra sütjük. Ha kihűlt, kihúzzuk a cérnát, felvágjuk a csirkét, a töltelékből külön felszeletelve is rakunk a tányérokra. Én tarhonyával és körtekompóttal tálaltam. Nagyon érdekes ízkombináció a sós és az édes így együtt, nekünk bejött!:) Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!