2 db közepes nagyságú sertésköröm
1 közepes fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
só
bors
70 dkg. burgonya
A körmöket alaposan megtisztítjuk, lekapargatjuk, majd középen késsel bevágjuk ameddig lehet.
Nem kell kettévágni, így is megfog főni.
A hagymát megtisztítjuk, összeaprítjuk, a zsíron kicsit megpirítjuk, majd a pirospaprikával megszórjuk,
kevés vizet öntünk rá, hogy ne égjen meg a paprika, belerakjuk a körmöket, sózzuk, borsozzuk és még annyi vizet teszünk bele,
hogy a körmöket félig fedje.
Rátesszük a kukta fedőt és, ha lezárt a szelep csendes tűzön 1/2- 3/4 órát főzzük, ha nem öreg a hús, akkor ennyi elég, ha nem főtt meg, akkor visszatesszük még 10 percre.
Amíg fő a köröm, a krumplit megpucoljuk, mossuk és hosszában négyfelé vágjuk.
Ha a hús megfőtt, hozzárakjuk a krumplit, jól eligazgatjuk, hogy a lé érje és visszatesszük a tetőt rá, majd,ha felfőtt, már le is zárjuk a gázt és így várjuk meg, míg magától leenged a szelep.
Jó étvágyat hozzá!
saját receptem
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!