4 db almát lereszelünk.
Kicsavarjuk, a levét 1 dl tejjel, 4 ek porcukorral
1 cs tejszínes pudinggal
( ma puncsból készült és nagyon finom lett)
összekeverjük, felfőzzük, folytonos keverés mellett.
A végén a fél citrom levével elkevert, reszelt almát is bele rakjuk és átfőzzük.
Kihűtve kerül a kalácsba.
Mákkal, dióval, lekvárral is tölthető.
Nagyon finom a tej+cukor+mák+kókuszreszelék+mazsola töltelékkel.
Kelt tésztát készítünk.
Összedagasztás után egy órát pihen a tészta.
Kenyérsütőre bíztam!
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra
Megkenjük olvasztott vajjal.
4 ujjnyi négyzetekre vágjuk
Ráhalmozzuk a tölteléket.
Négy sarkát összecsippentjük, kis batyukat formálunk, óvatosan összegömbölyítjük.
Meg kenjük olvasztott vajjal, tetejét koronás barna cukorba mártjuk.
Muffin formába helyezzük.
20 percet pihentetjük, amíg, újra megkél, kétszeresére meleg helyen.
180c°-ra elő melegített sütőben 25 perc alatt kész.
A tészta harmadából még egy tállal lett, almásan.
Készülhet rétes, vagy leveles kész tésztából is!