1 kg nyári körte
100 gr mazsola
1 db, lekvár készítéséhez alkalmas zselésítő por, ami 1 kg gyümölcshöz
és 0, 5 kg cukorhoz alkalmas
500 gr cukor
2 db vaníliás cukor
A körtét húsdarálón ledarálom, kicsit főzöm, ha túl kemény.
Langyosra hűtöm. Közben a mazsolát megmosom, beáztatom.
A langyos gyümölcspépbe belekeverem a cukor, és a zselésítő por keverékét, beleteszem a mazsolát, a vaníliás cukrokat, kevergetve főzöm kb. 20 percig.
Sütőben sterilizált (100 fok- 1 óra, sütőben) befőttes üvegekbe kanalazom a dzsemet.
Lezárom, és száraz gőzben, hagyom kihűlni őket.
Ki kell próbálni, fantasztikus.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!