• 4 körte
• 1 ek. Méz
• 8 ek. Natúr joghurt (2x125 gr-os pohárral)
• 1 citrom
• 1 tasak vaníliás cukor
• 2 ek. Durvára vágott dióbél
• 6 ek. Zabpehely
• Fahéj
• Csipet őrölt kardamom
A körtéket elfelezzük, magjukat kivágjuk, és vastag szeletekre vágjuk őket. Beletesszük a körtéket az UltraPlusz kerek edénybe, majd a TW Citromfacsaróval kifacsart citrom levét rácsúrgatjuk. A diót a Konyhai Mindenttudóban, durvára vágjuk a kés betét segítségével. A zabpelyhet és a diót megpirítjuk egy teflonbevonatú Mesterszakács Serpenyőben, majd megvárjuk, amíg kihűlnek. A mézet, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját, a joghurtot, a fahéjat és a kardamomot összekeverjük a TW Mini Kelesztő tálban. Mikor kihűlt a dió és a zabpehely összekeverjük a mézes – joghurtos keverékkel, és a körtékre tesszük, és kb. 20 percre sütőbe tesszük, majd tálalhatjuk is.
Ajánlott Tupperware edények:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!