felvitel dátuma: 2011-11-03 19:12:03
mai nézettség: 1
nézettség: 1907
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
1 db (bio) citrom
4 darabnagyobb Alexander körte
10 dkgcukor
6-8 szemszegfűszeg
kisujjnyifahéj
15 dkgétcsokoládé
5 dkgvaníliásporcukor
2 dl tejszín
1 ek. pirítottmandulaforgács
Előkészületi idő: 5 perc
Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A citromotforró, folyóvízalattalaposanmegmossuk, héjábólkétujjnyitlehántunk, levétkinyomjuk, átszűrjük, és 2 liter vízzelegyüttakkorafazékbatöltjük, amekkorában a körtéképpenelférnek.
A kemény, de érett, lehetőlegazonosnagyságúkörtéketmegmossuk, száruképségéreügyelvemeghámozzuk, majdazonnal a citromosvízbetesszük, hogy meg ne barnuljanak. A vízhezadjuk a cukrot, a szegfűszeget, a citromhéjat, fahéjat, valamint – ha szükséges – mégannyivizet, amennyi a körtéketteljesenellepi.
Mérsékelttűzön, fedőalattmajdnempuhárafőzzükőket (12-15 perc), a főzőlében hagyjuk kihűlni, majd 3-4 órára (akár egész éjszakára) betesszük a hűtőbe.
Tálalás előtt a körtéket rácsra emeljük, lecsepegtetjük, aljukról levágunk egy vékony szeletet, hogy ne billegjenek, majd lapos tálra ültetjük őket.
A csokoládét forró vízfürdőbe állított edénykébe tördeljük, hozzáadjuk a porcukrot és a tejszínt, folyamatosan keverve felolvasztjuk. Bevonjuk vele a körtéket, ésazonnal tálaljuk, mert a hideg-meleg összhatás teszi jellegzetessé, különlegessé. Mandulaforgáccsal, citromfű levelekkel díszíthetjük. További kényeztetésképpen édes ostyát, rolettit, tejszínhabot kínálhatunk mellé.
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.